Finanční analýza jako jeden z faktorů výběru dodavatele elekrické energie - Ondráčková, Pavla; Machek, Ondřej, 1985-; Slunčík, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce na téma "Finanční analýza jako jeden z faktorů výběru dodavatele elektrické energie" má za cíl poukázat na další zajímavý faktor při výběru dodavatele elektrické energie, přičemž využije metody poměrových ukazatelů finanční analýzy. Práce zhodnotí poměrové ukazatele pěti nejlevnějších dodavatelů elektrické energie a na základě provedené analýzy danou společnost doporučí/nedoporučí jako vhodného dodavatele. Samotná práce je rozdělena do 3 hlavních částí. První část přibližuje energetický trh České republiky a seznamuje s obecnými náležitostmi finanční analýzy. Druhá část, s názvem metodický aparát, slouží k definování výpočtu jednotlivých ukazatelů finanční analýzy použitých v praktické části této práce. Poslední praktická část této bakalářské práce provede čtenáře výběrem dodavatele elektřiny a na základě výsledků finanční analýzy se vyjádří k pěti nejlevnějším dodavatelům elektrické energie.
Vedoucí práce: Ondřej Machek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses