Kreativní účetnictví aneb slabé stránky účetního výkaznictví - Hricko, Miroslav; Vašek, Libor, 1978-; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Hlavním cílem této diplomové práce je poukázat na možnost odhalení kreativního účetnictví a manipulace na základě informací z účetní závěrky, neboli odhalit slabé stránky účetního výkaznictví. První kapitola vymezuje kreativní účetnictví a poukazuje na motivy zkreslování účetních informací. Druhá kapitola rozebírá metody manipulace, tj. jaké nástroje můžou firmy využívat ke zkreslování čísel v účetních závěrkách. Třetí kapitola se věnuje konkrétním symptomům, které může čitatel nalézt v účetní závěrce a tak predikovat možnou manipulaci. V poslední kapitole jsou prezentovány výsledky vlastní analýzy používání kreativního účetnictví u třech vybraných společností.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses