Ocenění společnosti LOMAX & Co s.r.o. - Kubíková, Martina (2015)
Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti LOMAX & Co s.r.o., která patří k největším výrobcům garážových vrat v České republice. Účelem ocenění je určení tržní hodnoty společnosti LOMAX & Co s. r. o. Odhad hodnoty je proveden metodou diskontovaných peněžních toků (typ entity) a metodou tržního porovnání pomocí odvětvových multiplikátorů. Součástí diplomové práce je finanční a strategická analýza, vymezení provozního majetku společnosti, určení generátorů hodnoty a finanční plán. Analýzy jsou podpořeny přehlednými tabulkami a grafy. Na závěr je na základě všech předchozích analýz uveden odhad tržní hodnoty společnosti.