Analýza vývoje kvality života v ČR a jeho porovnání s ostatními státy EU a OECD - Bambula, Martin (2014)
Tato práce se zaměřuje na kvalitu života a její měření pomocí různých nástrojů. Ústředním předmětem práce je analýza vývoje kvality života v krajích ČR pomocí vhodně zvolených indikátorů. Komparace kvality života v krajích je založená na kvantitativních statisticky sledovaných datech, objektivně reflektujících kvalitu života. První část práce se věnuje teorii spojené s měřením a indikátory kvality života. Druhá část se zaměřuje na analýzu kvality života v krajích ČR pomocí souhrnného indexu a srovnání kvality života měřené pomocí Preston Curve v zemích OECD a EU. Cílů diplomové práce je dosaženo analýzou statistických dat a komparací zjištěných výsledků.