Analýza vývoje kvality života v ČR a jeho porovnání s ostatními státy EU a OECD - Bambula, Martin; Macháček, Jaroslav; Kotýnková, Magdalena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Tato práce se zaměřuje na kvalitu života a její měření pomocí různých nástrojů. Ústředním předmětem práce je analýza vývoje kvality života v krajích ČR pomocí vhodně zvolených indikátorů. Komparace kvality života v krajích je založená na kvantitativních statisticky sledovaných datech, objektivně reflektujících kvalitu života. První část práce se věnuje teorii spojené s měřením a indikátory kvality života. Druhá část se zaměřuje na analýzu kvality života v krajích ČR pomocí souhrnného indexu a srovnání kvality života měřené pomocí Preston Curve v zemích OECD a EU. Cílů diplomové práce je dosaženo analýzou statistických dat a komparací zjištěných výsledků.
Vedoucí práce: Jaroslav Macháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses