Mechanismus reverse charge u daně z přidané hodnoty - Nekovářová, Jana; Havel, Tomáš; Toman, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem práce je analyzovat využití mechanismu reverse charge ve společném systému daně z přidané hodnoty a posoudit, zda by bylo vhodné využít jej jako hlavní stavební prvek konečného režimu DPH. Mechanismus reverse charge plní hlavní funkci především v boji proti kolotočovým podvodům, se kterými se v současnosti potýkají všechny členské státy EU, proto je vyžadována úzká spolupráce daňových správ jednotlivých členských států. Mechanismus reverse charge má pozitivní vliv nejen na výši daňových příjmů státu, ale také na peněžní toky plátců daně. Závěrečná část práce porovnává dopad klasického systému odvodu daně a mechanismu reverse charge na peněžní toky podnikatelského subjektu, který působí na území České republiky.
Vedoucí práce: Tomáš Havel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses