Využití Benfordova zákona v účetnictví a auditingu - Kabourková, Lucie (2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na popis a vysvětlení Benfordova zákona. Práce pojednává o využitelnosti matematického zákona především v účetnictví a auditingu. Upozorňuje na možné komplikace při praktickém využití, avšak snaží se zmíněné nedostatky eliminovat. Zákon je aplikován na vybrané účetní závěrky firem. Pomocí chí kvadrát testu dobré shody je vyvozen závěr o shodě účetních závěrek s předpokládaným Benfordovým rozdělením.