Využití Benfordova zákona v účetnictví a auditingu - Kabourková, Lucie; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Rada, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na popis a vysvětlení Benfordova zákona. Práce pojednává o využitelnosti matematického zákona především v účetnictví a auditingu. Upozorňuje na možné komplikace při praktickém využití, avšak snaží se zmíněné nedostatky eliminovat. Zákon je aplikován na vybrané účetní závěrky firem. Pomocí chí kvadrát testu dobré shody je vyvozen závěr o shodě účetních závěrek s předpokládaným Benfordovým rozdělením.
Vedoucí práce: David Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses