Finanční analýza podniku HOCHTIEF CZ, a. s. - Bílek, Jan (2015)
Hlavním cílem této práce bude provedení finanční analýzy podniku HOCHTIEF CZ a. s. mezi lety 2009 -- 2013. Bakalářská práce je rozdělena do dvou hlavních částí, a sice metodologické části a praktické části. Metodologická část práce je zaměřena na nastínění důležitých pojmů, finančních ukazatelů, modelů a souvisejících pravidel. Zatímco v praktické části dochází k využití jednotlivých složek metodologické části, které jsou důkladně zanalyzovány a interpretovány autorem práce. Konkrétně je praktická část práce zaměřena převážně na analýzu absolutních ukazatelů, poměrových ukazatelů, analýzu čistého pracovního kapitálu, provedení výpočtu ekonomické přidané hodnoty společnosti a aplikaci bankrotního modelu profesora Edwarda Altmana. V závěru práce dochází ke zdůraznění nejdůležitějších zjištěných skutečností, k poukázání na slabé a silné stránky společnosti a vyhodnocení jejího finančního zdraví. Následně autor vydává doporučení pro management společnosti a dodává osobní predikci z pohledu společnosti ohledně situace na stavebním trhu v blízké budoucnosti.