Role žen ve vedení společnosti - Ponec, Jakub (2015)
Práce pojednává o genderové diverzitě ve společnostech Profiporadenství a Raiffeisenbank. Jsou porovnávány pracovní pozice nemanažerské, ale hlavně manažerské. V první teoretické kapitole je pojednáváno o kariéře a jejím pojetí. Druhá část první kapitoly je věnována hodnocení pracovníků. Druhá kapitola popisuje současnou situaci žen na trhu práce. Je zde uvedeno několik výzkumů a statistik. Třetí část se zabývá porovnání situací postavení žen v managementu dvou výše zmíněných společností. Analýza popisuje kariérní plány obou společností a pojednává o kritériích ovlivňující genderové zastoupení ve vedení obou společností.