Role žen ve vedení společnosti - Ponec, Jakub; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Vojtíšek, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce pojednává o genderové diverzitě ve společnostech Profiporadenství a Raiffeisenbank. Jsou porovnávány pracovní pozice nemanažerské, ale hlavně manažerské. V první teoretické kapitole je pojednáváno o kariéře a jejím pojetí. Druhá část první kapitoly je věnována hodnocení pracovníků. Druhá kapitola popisuje současnou situaci žen na trhu práce. Je zde uvedeno několik výzkumů a statistik. Třetí část se zabývá porovnání situací postavení žen v managementu dvou výše zmíněných společností. Analýza popisuje kariérní plány obou společností a pojednává o kritériích ovlivňující genderové zastoupení ve vedení obou společností.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses