Hospodářské trestné činy ve španělském právu - Zajíc, Martin; Grmelová, Nicole, 1975-; Žák, Květoslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce na téma hospodářské trestné činy ve španělském právu je rozdělena do tří částí. První část práce je věnována úvodu do španělského trestního práva, kde jsou vysvětleny některé základní pojmy a společné rysy hospodářské kriminality. Ve druhé kapitole jsou popsány rozdíly mezi českým a španělským trestním právem a také způsob, jakým funguje Evropská úmluva o vzájemné pomoci ve věcech trestních. Závěrečná kapitola je rozdělena na dvě části. Nejdříve jsou zde popsány výsledky celosvětového průzkumu poradenské společnosti PricewaterhouseCoopers na téma hospodářská kriminalita se zaměřením na Španělsko. Druhá část závěrečné kapitoly je věnována analýze trestního práva v případu korupce a praní špinavých peněz rodiny Jordi Pujola, bývalého španělského politika.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses