Právní aspekty letecké přepravy - Hercíková, Jana; Švarc, Zbyněk, 1950-; Burešová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce se zabývá právními aspekty letecké přepravy. Úvodní kapitola představuje leteckou přepravu, její výhody a nevýhody. Další kapitola se věnuje vývoji právní úpravy letecké přepravy, pramenům mezinárodní úpravy, kde v rámci jednoho pramene charakterizuji dodací doložky - INCOTERMS 2010. Třetí kapitola se zabývá smluvními vztahy v letecké přepravě a smlouvami týkající se přepravy. Čtvrtá kapitola je věnována celní problematice, a to především celní správě ČR a odbavování zboží ve vývozu a v dovozu v základních rysech. Páta kapitola obsahuje hlavní cíl této práce, a to jak probíhá vývoz a dovoz zboží mezi Českou republikou a Japonskem na základě potřebných dokumentů z hlediska praxe. Tato kapitola je doplněná analýzou vývoje přepravovaného zboží mezi Českou republikou a Japonskem ve vývozu a v dovozu za posledních pět let.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses