Dopady implementace Solvency II na Českou podnikatelskou pojišťovnu - Kladiva, Jan; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Hanzlík, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá regulatorním konceptem Solvency II, který by měl od 1. ledna 2016 nahradit současný systém regulace a dohledu Solvency I. V první části je obecně popsána regulace a dohled v pojišťovnictví včetně současné podoby dohledu nad pojišťovnictvím v České republice. V další části se zaměřuje nejprve na popis režimu Solvency II a jeho vývoj, později pak na zkoumání dopadů implementace nového režimu na pojišťovny. Práce pokračuje představením výsledků průzkumu společnosti EY a porovnáním s implementační připraveností České podnikatelské pojišťovny. Přínos této práce je ve zjištění, zda bude tato konkrétní pojišťovna připravena na implementaci Solvency II k 1. lednu 2016. Práce je zakončena zamyšlením nad možným vývojem situace kolem Solvency II.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses