Očekávání studentů a absolventů od budoucího zaměstnavatele - Lávičková, Romana (2015)
Bakalářská práce se zabývá očekáváním studentů a absolventů od budoucího zaměstnavatele. Teoretická část se zaměřuje na zachycení prvků, které ovlivňují charakteristiku studentů a absolventů jako budoucích zaměstnanců. Jsou zde rozebrány otázky nezaměstnanosti, zároveň jsou zmíněny programy na podporu zaměstnanosti studentů. V teoretické části je také představena Generace Y, od jejího názvoslovného a časového vymezení, přes prvky formující tuto generaci až po její charakteristiku v pracovním procesu. Praktická část je následně zaměřena na porovnání teoretických předpokladů s výsledky vlastního provedeného výzkumu, kterého se zúčastnilo 319 respondentů. Pro průzkum byl zvolen způsob kvantitativního dotazování formou polostrukturovaného elektronického dotazníku. Výsledkem tohoto šetření je přehled očekávání studentů a absolventů v oblasti nástupního platu a zaměstnaneckých benefitů, ale také informace o prioritách při volbě zaměstnání a o preferovaném pracovním prostředí.