Očekávání studentů a absolventů od budoucího zaměstnavatele - Lávičková, Romana; Legnerová, Kateřina, 1965-; Quigley, Martin John David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá očekáváním studentů a absolventů od budoucího zaměstnavatele. Teoretická část se zaměřuje na zachycení prvků, které ovlivňují charakteristiku studentů a absolventů jako budoucích zaměstnanců. Jsou zde rozebrány otázky nezaměstnanosti, zároveň jsou zmíněny programy na podporu zaměstnanosti studentů. V teoretické části je také představena Generace Y, od jejího názvoslovného a časového vymezení, přes prvky formující tuto generaci až po její charakteristiku v pracovním procesu. Praktická část je následně zaměřena na porovnání teoretických předpokladů s výsledky vlastního provedeného výzkumu, kterého se zúčastnilo 319 respondentů. Pro průzkum byl zvolen způsob kvantitativního dotazování formou polostrukturovaného elektronického dotazníku. Výsledkem tohoto šetření je přehled očekávání studentů a absolventů v oblasti nástupního platu a zaměstnaneckých benefitů, ale také informace o prioritách při volbě zaměstnání a o preferovaném pracovním prostředí.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses