Menové vojny - Gažo, Ivan; Brůna, Karel, 1973-; Marek, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Dôležitosť menových vojen a ich dôsledkov je v dnešnej dobe horúcou témou ekonomík na celom svete. Moja diplomová práca má za úlohu priblížiť tento pojem ako taký, predstaviť hlavných aktérov menových vojen, spôsoby, akými sa jednotlivé ekonomiky snažili a snažia naštartovať a pozdvihnúť svoju ekonomickú situáciu a poukázať na nástroje, ktoré sú v najväčšej miere používané hlavnými mocnosťami v rámci menových vojen. Praktická časť je rozdelená do troch hlavných podkapitol, ktoré analyzujú príčiny a dôsledky menových vojen, ktorých sme boli v minulosti svedkami. Analýza prvej menovej vojny spadá do rokov od 1921 do 1936, druhá menová vojna súvisí s obdobím okolo druhej svetovej vojny a založením brettonwoodskeho systému a konečne tretia menová vojna sa týka posledných rokov, kedy superveľmoci ako USA, Čína a EU vstúpili do menovej vojny v dôsledku ekonomických recesií z roku 2007.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses