Zhodnocení atraktivnosti kulturní památky pro rozvoj cestovního ruchu případová studie zámku Děčín - Němečková, Eliška (2015)
Cílem této práce je zhodnotit atraktivitu zámku Děčín a navrhnout aktivity, které by pomohly rozvoji objektu. Práce je koncipována jako případová studie zámku a podrobněji se zabývá marketingovým řízením. První část práce se věnuje obecně vymezení cestovního ruchu s důrazem na kulturně-historické objekty, jako jsou hrady a zámky. V druhé části práce jsou nastíněny základní východiska marketingu v oblasti cestovního ruchu. Poslední část se věnuje konkrétní analýze služeb zámku Děčín, zhodnocuje atraktivitu jednotlivých služeb. Hodnocení vychází z realizovaného šetření mezi návštěvníky zámku v průběhu letní sezóny 2014. Na základě získaných poznatků jsou definovány největší bariéry rozvoje objektu a navrhované aktivity, které by mohly pomoci rozvoji zámku.