Zhodnocení atraktivnosti kulturní památky pro rozvoj cestovního ruchu případová studie zámku Děčín - Němečková, Eliška; Kouřilová, Jana, 1960-; Prát, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Cílem této práce je zhodnotit atraktivitu zámku Děčín a navrhnout aktivity, které by pomohly rozvoji objektu. Práce je koncipována jako případová studie zámku a podrobněji se zabývá marketingovým řízením. První část práce se věnuje obecně vymezení cestovního ruchu s důrazem na kulturně-historické objekty, jako jsou hrady a zámky. V druhé části práce jsou nastíněny základní východiska marketingu v oblasti cestovního ruchu. Poslední část se věnuje konkrétní analýze služeb zámku Děčín, zhodnocuje atraktivitu jednotlivých služeb. Hodnocení vychází z realizovaného šetření mezi návštěvníky zámku v průběhu letní sezóny 2014. Na základě získaných poznatků jsou definovány největší bariéry rozvoje objektu a navrhované aktivity, které by mohly pomoci rozvoji zámku.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses