Nesprávná aplikace práva EU orgány státní správy ČR - Wohlrabová, Veronika (2015)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit metody mimosoudního řešení sporů, a případně úspěšnost možností domoci se nápravy vzniklé škody z důvodu nesprávné aplikace práva EU ze strany orgánů státní správy ČR. Tohoto cíle bude dosaženo především použitím analýzy a porovnání, s jejichž pomocí bude možné zhodnotit, jak jednotlivé instituce mimosoudního řešení sporů (SOLVIT a český veřejný ochránce práv) postupují při řešení konkrétních případů, kde kvůli nesprávné aplikaci práva EU došlo k nějaké újmě.