Insolvenční správce - Šelmátová, Gabriela (2015)
Bakalářská práce se zabývá analýzou pozice insolvenčního správce v insolvenčních řízeních. Nezaměřuje se ovšem jen na obecné povinnosti při insolvenčních řízeních, ale i na požadavky, které musí insolvenční správce splňovat, aby mohl vykonávat svoji činnost. Dále se zabývá druhy insolvenčních správců, ustanovení do funkce, změnu, odvolání, vyloučení a zproštění funkce. Nejvýznamnější kapitolou je třetí kapitola, která pojednává o určování insolvenčních správců, a obsahuje hodnocení změny nominačního principu na ten rotační.