Insolvenční správce - Šelmátová, Gabriela; Moravec, Tomáš, 1983-; Valenta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce se zabývá analýzou pozice insolvenčního správce v insolvenčních řízeních. Nezaměřuje se ovšem jen na obecné povinnosti při insolvenčních řízeních, ale i na požadavky, které musí insolvenční správce splňovat, aby mohl vykonávat svoji činnost. Dále se zabývá druhy insolvenčních správců, ustanovení do funkce, změnu, odvolání, vyloučení a zproštění funkce. Nejvýznamnější kapitolou je třetí kapitola, která pojednává o určování insolvenčních správců, a obsahuje hodnocení změny nominačního principu na ten rotační.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses