Prohlubování politicko-ekonomické globalizace na příkladu ekonomických krizí - Žáková, Gabriela; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato práce se zabývá politicko-ekonomickou globalizací z pohledu mezinárodní politické ekonomie. První kapitola představuje teoretický rámec a zaměřuje se zejména na teoretické přístupy ke globalizaci, na roli národního státu v globálním prostředí a na globální governanci. Druhá kapitola již podrobně analyzuje stav politicko-ekonomické globalizace během Velké hospodářské krize a ekonomické krize začátku 21. století, kdy sleduje vývoj jednotlivých ekonomických a politických aspektů. V závěru druhé kapitoly jsou tyto krize komparovány a je zformulována odpověď na výzkumnou otázku, a to zda a v jaké míře došlo k vývoji procesu ekonomicko-politické globalizace od Velké hospodářské krize do současnosti.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses