Efektivnost lůžkových zařízení v ČR - Gajdošová, Eva; Maaytová, Alena; Mikušová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zabývá efektivností lůžkových zařízení v České republice v období 2008 až 2013. První kapitola popisuje význam lůžkových zařízení ve zdravotnickém systému a metody hodnocení efektivnosti se zaměřením na metodu DEA. Dále pak definuje pojmy potřebné pro další části práce. Obsahem následující kapitoly je analýza vývoje lůžkového fondu dle vybraných kritérií. V poslední kapitole jsou nejprve rozebrány determinanty, které mohou ovlivňovat efektivnost nemocnice a možnosti jejich sledování v ČR. Poté následuje klíčová část práce - analýza technické a nákladové efektivnosti nemocnic, na jejímž základě jsou vyvozeny závěry a doporučení do praxe.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses