Důsledky stárnutí obyvatelstva v oblasti financování důchodového systému - Málková, Zuzana; Fiala, Tomáš, 1953-; Dotlačilová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Téma udržitelnosti důchodového systému je v současné době velice diskutované napříč celou populací. Úvod práce se zaměřuje na popis různých typů důchodových systémů, poté charakterizuje fungování současného českého důchodového systému. Hlavním obsahem práce je analýza vybraných ukazatelů a indexů charakterizujících stárnutí české populace a prognóza jejich budoucího vývoje. Z nich jsou patrné problémy, s nimiž se bude současný důchodový systém v budoucnosti potýkat. Z toho důvodu jsou v závěru práce uvedeny některé možné návrhy, které by mohly zajistit lepší fungování a stabilitu důchodového systému.
Vedoucí práce: Tomáš Fiala
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses