Vliv logistiky internetového obchodu na spokojenost zákazníků - Černý, Daniel; Jirsák, Petr; Chroboček, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce se zabývá analýzou procesů souvisejících s vyřízením objednávky v internetovém obchodu a jeho vliv na spokojenost zákazníka. Teoretická část uvede čtenáře do aktuální a relativně obsáhlé problematiky e-commerce prostředí. Cílem teoretické části je formulace a zdůraznění informací a koncepcí důležitých pro pochopení následné praktické aplikace. Hlavní pozornost se ubírá logistickým procesům, které spokojenost zákazníka ovlivňují v první řadě, tj. příjem, kompletace a expedice, dále pak i doprava zboží k zákazníkovi. V praktické části dochází k analýze výše zmíněných procesů na příkladu internetového obchodu Mall.cz, zejména je pozornost věnována fungování distribučního centra, hledání úzkých míst a implementaci opatření pro rychlé a efektivní odbavení objednávky. V závěrečné části práce dochází k analýze nabídek způsobů doručení zboží u tří hlavních konkurentů s výstupem ve formě SWOT analýzy. Cílem práce je identifikace klíčových faktorů logistických procesů a zhodnocení jejich vlivu na spokojenost zákazníka. Určitým specifikem a také přínosem práce je propojení marketingového a logistického úhlu pohledu.
Vedoucí práce: Petr Jirsák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses