Daňové povinnosti spojené s příjmy z nakládání s věcmi nemovitými - Fabíková, Anna (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou zdaňování příjmů z nakládání s nemovitými věcmi. Práce se nejprve zaměřuje na historický vývoj spojení daní a nemovitých věcí, dále rozebírá zdaňování příjmů z nakládání s věcmi nemovitými podle právní úpravy České republiky a podle úpravy Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Obě úpravy jsou v práci komparovány, je poukázáno na analogické prvky a jsou zmíněny hlavní odlišnosti. V poslední části práce jsou popsány problémy se současnou právní úpravou, problémy jsou demonstrovány na konkrétním soudním případu. V práci je rozebrán judikát Nejvyššího správního soudu a je doporučena novelizace právních předpisů.