Aktivní politika zaměstnanosti - Horáková, Kateřina (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá mapováním nejvíce využívaných nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti v Královéhradeckém kraji. Zaměřuje se na regionální individuální projekty Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, na kterém se finančně podílí další významný subjekt působící na trhu práce -- Evropský sociální fond. Práce především zkoumá, jak se stát vypořádává prostřednictvím nástrojů APZ s nezaměstnaností rizikových skupin. Také sleduje efektivitu projektů z hlediska plnění plánu, dosažení cíle a obsahují-li danou problematiku.