Aktuální preference v internetových službách letecké dopravy - Nejezchlebová, Kristýna (2015)
Bakalářská práce "Aktuální preference v internetových službách letecké dopravy" zkoumá preference pasažérů v sektoru osobní letecké dopravy. Hlavním cílem práce je najít faktory, které zákazníky ovlivňují při výběru letecké společnosti a letenky samotné. Práce se zvláště zaměřuje na sektor nízkonákladového letectví. V první kapitole jsou vymezeny pojmy týkající se letecké dopravy a jsou zde charakterizovány jednotlivé typy leteckých společností. Druhá část je zaměřená na nízkonákladovou aerolinku Ryanair. Je zde specifikován obchodní model společnosti, marketing a změna pro-zákaznického přístupu v minulých letech. Závěrečná kapitola je věnována novým poznatkům, doporučením pro český trh a SWOT analýze společnosti Ryanair. Tato část byla zpracována na základě vlastního dotazníkového šetření.