Oceňování průmyslových nemovitostí - Langer, Petr (2015)
Předmětem této diplomové práce je přiblížení fungování trhu s průmyslovými nemovitostmi a postupu při jejich oceňování. Hlavním cílem je potom komparace českých a mezinárodních RICS standardů a jejich praktická aplikace při ocenění dvou konkrétních průmyslových nemovitostí. Při prvním ocenění, které vychází z českých předpisů, je při ocenění použita nákladová, srovnávací a výnosová DCF metoda společně s metodou reziduální. Ocenění prime nemovitosti vychází z mezinárodních RICS standardů a jsou při něm aplikovány výnosové metody Hardcore & Layer a Term & Reversion.