Úspěšné kampaně v boji za lidská práva - Kalousková, Lucie (2015)
Význam nevládních organizací od druhé světové války neustále roste. Amnesty International je jednou z nejznámějších organizací, které se zabývají ochranou lidských práv, přičemž globálně se jí daří dokonce nastavovat a ovlivňovat lidskoprávní agendu. Diplomová práce analyzuje společné znaky tří vybraných úspěšných kampaní Amnesty International s cílem zjistit, jaké klíčové atributy mohou přispívat k dosažení cílů kampaní na podporu lidských práv.