Úspěšné kampaně v boji za lidská práva - Kalousková, Lucie; Mikeš, Jiří, 1942-; Kultová, Dana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Význam nevládních organizací od druhé světové války neustále roste. Amnesty International je jednou z nejznámějších organizací, které se zabývají ochranou lidských práv, přičemž globálně se jí daří dokonce nastavovat a ovlivňovat lidskoprávní agendu. Diplomová práce analyzuje společné znaky tří vybraných úspěšných kampaní Amnesty International s cílem zjistit, jaké klíčové atributy mohou přispívat k dosažení cílů kampaní na podporu lidských práv.
Vedoucí práce: Jiří Mikeš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses