Náhradní rodinná péče v ČR - Vitáková, Veronika; Spirit, Michal, 1943-; Neděla, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou náhradní rodinné péče v České republice. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V první kapitole teoretické části se věnuji historickému přehledu, především objasnění pojmů z římského soukromého práva. Druhá kapitola obsahuje stručný výklad základních pojmů, obzvláště vztahy mezi rodiči a dětmi. Ve třetí kapitole je již zmíněná náhradní rodinná péče a to především osvojení, jakožto nejideálnější forma náhradní rodinné péče. Pro porovnání zmiňuji i pěstounskou a ústavní péči. V praktické části je proveden rozbor ankety, analýza rozhovoru se sociální pracovnicí a porovnání dvou institucí, kterými jsou Klokánek v Janovicích nad Úhlavou a Dětský domov Staňkov.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses