Ŕádné opravné prostředky v českém trestním řízení - Jedličková, Klára; Spirit, Michal, 1943-; Žák, Květoslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku řádných opravných prostředků v českém trestním řízení. V první kapitole jsou rozebrány opravné prostředky obecně, zejména tedy historie a jejich rozdělení na řádné a mimořádné. Zmíněno je i opravné řízení a jeho principy. Hlavní část mé práce je věnována řádným opravným prostředkům, tedy stížnosti proti usnesení, odvolání proti rozsudku a odporu proti trestnímu příkazu. Každý z těchto opravných prostředků jsem charakterizovala a uvedla jejich obsahové a formální náležitosti, důvody pro jejich podání, místo a lhůtu podání, oprávněné osoby a řízení o nich. V poslední kapitole je proveden rozbor několika soudních rozhodnutí, u kterých byla využita možnost podání řádného opravného prostředku.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses