Odměňování zaměstnanců v organizaci - Roubíčková, Michaela (2015)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení systému odměňování v konkrétní společnosti. Teoretická část se věnuje systému odměňování, celkové odměně a mzdovému systému. V praktické části je provedena analýza současného stavu společně také s dotazníkovým šetřením zaměřeným na spokojenost zaměstnanců s odměňováním. Pomocí zjištěných výsledků byly nalezeny silné a slabé stránky systému. Bylo zjištěno, že společnost vhodně odměňuje konceptem celkové odměny a systém je jasně a přehledně stanovený, přesto však obsahuje určité nedostatky, které se odráží na nespokojenosti zaměstnanců a na jejich nedostatečné motivaci. Aby došlo ke zlepšení současného stavu, je třeba tyto nedostatky eliminovat zavedením formulovaných optimalizačních návrhů.