Neoprávněné držení platební karty - Hájková, Aneta (2015)
Tato bakalářská práce je věnována problematice padělání platebních karet. První kapitola pojednává především o historii platebních karet a prvních podvodech ve světě. Druhá kapitola se zabývá dílčími druhy platebních karet, jejich členěním a rozlišením dle rozdílných kritérií. Dále se bakalářská práce soustředí na bezpečnost a ochranné prvky platebních karet, přesně určuje jednotlivé druhy rizik spojených s jejich používáním. Ve zvláštní části je uveden popis a výklad konkrétního případu skimmingu dle usnesení Nejvyššího soudu. Následně je práce zaměřena na analýzu skimmingu. Získané výsledky počtu případů skimmingu v České republice jsou srovnány s výsledky v rámci Německa.