Neoprávněné držení platební karty - Hájková, Aneta; Žák, Květoslav; Grmelová, Nicole, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce je věnována problematice padělání platebních karet. První kapitola pojednává především o historii platebních karet a prvních podvodech ve světě. Druhá kapitola se zabývá dílčími druhy platebních karet, jejich členěním a rozlišením dle rozdílných kritérií. Dále se bakalářská práce soustředí na bezpečnost a ochranné prvky platebních karet, přesně určuje jednotlivé druhy rizik spojených s jejich používáním. Ve zvláštní části je uveden popis a výklad konkrétního případu skimmingu dle usnesení Nejvyššího soudu. Následně je práce zaměřena na analýzu skimmingu. Získané výsledky počtu případů skimmingu v České republice jsou srovnány s výsledky v rámci Německa.
Vedoucí práce: Květoslav Žák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses