Analýza spořicích účtů v ČR - Prokopová, Tereza; Teplý, Petr, 1977-; Málek, Jiří, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá analýzou spořicích účtů u vybraných bank v České republice. Jejím cílem je, kromě porovnání aktuálně nabízených spořicích účtů na českém bankovním trhu, také identifikace jednotlivých rizik, která tento produkt pro banky představuje. Práce dále vyhodnocuje banky, které by mohly nést zvýšené riziko v důsledku agresívní politiky při určování výše úrokových sazeb na spořicích účtech. V praktické části jsou banky rozděleny do skupin podle určitých hledisek a následně je porovnáván a hodnocen vývoj různých finančních ukazatelů. Závěr práce obsahuje shrnutí veškerých poznatků spolu s případnými nebezpečnými důsledky pro finanční stabilitu českého bankovního sektoru.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses