Vyhodnocení a návrh finanční strategie společnosti Profil Nábytek, a.s. - Bártlová, Markéta; Špička, Jindřich, 1981-; Kouklík, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem této bakalářské práce je na základě strategické a finanční analýzy vyhodnotit dosavadní finanční řízení společnosti Profil Nábytek, a. s. v letech 2008-2013, identifikovat silné a slabé stránky finančního hospodaření s ohledem na konkurenci, určit předpoklady budoucího vývoje a navrhnout doporučení pro budoucí finanční řízení. Práce je složena ze dvou částí. První teoretická část práce je věnována popisu použitých metod, teorií i poznatků z oblasti strategické i finanční analýzy. Obsahem druhé praktické části je aplikace teoretických metod a poznatků na konkrétní analyzovaný podnik, včetně grafického znázornění dosažených výsledků a příslušných komentářů. V závěrné části dochází ke shrnutí výsledků analýzy a identifikaci silných a slabých stránek podniku, podle kterých společnost obstála v dosavadním těžkém období, její situace se stabilizovala a je připravena na očekávaný vzestup celého odvětví výroby nábytku.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses