Vyhodnocení a návrh finanční strategie společnosti AVG Technologies CZ, s.r.o. - Čermák, Jan (2015)
Cílem bakalářské práce je vyhodnotit finanční stav společnosti AVG Technologies CZ, s.r.o. a následně navrhnout finanční strategii firmy do budoucích let. Vyhodnocení finančního stavu je vypracované pomocí nástroje finanční analýzy za období roku 2009 do roku 2013. Bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na informační prameny vstupující do finanční analýzy, na definování jednotlivých metod, pramenů a ukazatelů finanční analýzy. V praktické části je nejdříve představena společnost AVG Technologies CZ, s.r.o., poté je provedena finanční analýza společnosti, ke které byly využity veřejné účetní závěrky. Dále je společnost porovnána se šesti největšími konkurenty ve stejném odvětví a podrobena bankrotním a bonitním modelům. V závěru bakalářské práce jsou shrnuty dosažené výsledky finanční analýzy a navrhnuta strategie do budoucích let, jež by mohla vylepšit finanční situaci společnosti. Dle výstupů z finanční a strategické analýzy lze posoudit výborný finanční stav společnosti, který odpovídá jednomu z nejdůležitějších poskytovatelů bezpečnostních softwarů.