Možnosti využití finančních derivátů v mezinárodním podnikání - Siuda, Jan; Taušer, Josef; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce analyzuje možnosti využití finančních derivátů v mezinárodním podnikání, a to ve dvou rovinách. Jsou jimi operace zajištující společnosti proti rizikům (konkrétně měnovému, úrokovému a komoditnímu) a možnost využití derivátů v rámci marketingových aktivit firem. Práce popisuje dynamiku trhu s deriváty, vysvětluje základní typy a principy obchodování s těmito instrumenty a na bázi tří případových studií ilustruje možnosti využití k různým účelům v mezinárodním podnikání.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses