Organizační problémy při zakládání a rušení společnosti ve vybraných zemích - Vasková, Klára; Malý, Milan, 1936-; Koscelník, Štefan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato práce se zabývá problematikou založení a zrušení obchodní korporace (podniku) v České republice a ve Spojeném Království. Cílem práce je porovnat a zhodnotit složitost, časovou a nákladovou náročnost právě založení a zrušení české společnosti s ručením omezeným a jeho britského ekvivalentu -- private limited company. V první části jsou pomocí českých a britských zákonů vymezeny teoretická východiska popisující dostupné právní formy podnikání v daných zemích včetně zmínění českého a britské obchodního rejstříku. Navazuje praktická část, kde jsou východiska použita k určení skutečných procesů, které jsou potřeba. Poznatky, které byly zjištěny v praktické části, jsou zhodnoceny v závěru, který ukázal, že Spojené Království je zemí, ve které je vhodnější si založit a zrušit společnost s omezeným ručením.
Vedoucí práce: Milan Malý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses