Občanské elity na komunální úrovni v ČR (případ komunálních voleb v Ostravě v roce 2014) - Karasová, Leona (2015)
Cílem této bakalářské práce je analýza komunálních voleb v Ostravě v roce 2014. V teoretické části se práce věnuje pojmu obec, komunálním volbám a typologii koalic. V druhé části práce jsou prezentovány výsledky komunálních voleb v Ostravě během let 1994-2010. Ohniskem bakalářské práce je analýza výsledků komunálních voleb v roce 2014, která je založená na komparaci s dosavadním vývojem. Východisko této analýzy bude sloužit k zodpovězení výzkumné otázky, zda v daných volbách došlo k odklonu voličských preferencí od tradičních a dosavadně nejčastěji volených politických subjektů během komunálních voleb v Ostravě.