Občanské elity na komunální úrovni v ČR (případ komunálních voleb v Ostravě v roce 2014) - Karasová, Leona; Müller, Karel B., 1972-; Fleissner, Kamil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této bakalářské práce je analýza komunálních voleb v Ostravě v roce 2014. V teoretické části se práce věnuje pojmu obec, komunálním volbám a typologii koalic. V druhé části práce jsou prezentovány výsledky komunálních voleb v Ostravě během let 1994-2010. Ohniskem bakalářské práce je analýza výsledků komunálních voleb v roce 2014, která je založená na komparaci s dosavadním vývojem. Východisko této analýzy bude sloužit k zodpovězení výzkumné otázky, zda v daných volbách došlo k odklonu voličských preferencí od tradičních a dosavadně nejčastěji volených politických subjektů během komunálních voleb v Ostravě.
Vedoucí práce: Karel Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses