Komparace rodinné politiky Německa a České republiky - Mottlová, Nikola; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zabývá komparací rodinné politiky České republiky a Německa. Aktuálnost tématu rodinné politiky je zapříčiněna především klesající porodností napříč celou Evropou. Německo je představitelem země s vysokou výkonností ekonomiky a zároveň se značně propracovanou rodinnou politikou. Česká republika je země s relativně nedávnou komunistickou minulostí, s níž se ještě dnes vyrovnává a svou rodinnou politiku stále utváří. Bakalářská práce hodnotí demografický vývoj obou zemí a srovnává rodinnou politiku z pohledu přímých a nepřímých finančních nástrojů, daňového zatížení, institucionálního zajištění pro předškolní děti a slaďování práce s rodinou. V závěru práce jsou popisovány doporučení pro Českou republiku.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses