Finanční analýza trhu s ojetými vozy - Jinek, Daniel; Sieber, Patrik, 1977-; Kouklík, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá analýzou největších podniků působících na trhu s ojetými vozy. V první fázi praktické části obsahuje práce analýzu vybraného vzorku podniků, které slouží pro vytvoření referenčních srovnávacích hodnot, průměrů. Největší podniky jsou s těmito průměry srovnány a je konstatována jejich úspěšnost, či neúspěšnost. V druhé fázi praktické části jsou podniky bez rozdílu velikosti srovnány metodami mezipodnikového srovnání a je konstatováno výsledné pořadí. Práce zjišťuje, že není vztah mezi velikostí podniku, jeho úspěšností a výsledky v poměrové analýze. Některé menší podniky dosahují daleko lepších výsledků, než ty velké. Dalším výstupem je, že největší hráč na poli ojetých vozů, společnost AAA Auto, je jednoznačně nejvýkonnějším podnikem z celého vzorku.
Vedoucí práce: Patrik Sieber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses