Moderní komunikační a sociální sítě v pracovní době - Martínek, Michal (2015)
Tato práce se zabývá využitím moderních komunikačních a sociálních sítí v pracovní době u českých zaměstnanců. Zaměřuji se zde především na sociální sítě Facebook a LinkedIn a komunikační sítě od konkurenčních společností Microsoft a Google. Po představení teoretické funkčnosti těchto sítí jsem si ověřil jejich praktické využití u zaměstnanců. V rámci své výzkumné sondy jsem si stanovil celkem tři hypotézy, které jsem postupně ověřoval pomocí výsledků z odpovědí mého dotazníku. Cílem těchto hypotéz bylo zjistit, jaké sítě a pro jaké účely využívají zaměstnanci v pracovní době. Poslední hypotéza byla zaměřena na názor respondentů na zefektivnění jejich práce prostřednictvím zmíněných sítí. Výsledkem této výzkumné sondy je zjištění, že zaměstnanci využívají rozdílné sítě pro pracovní a osobní účely v pracovní době, přičemž je častěji využívají pro osobní účely. Většina respondentů je přesvědčena o zefektivnění jejich práce díky sociálním a komunikačním sítím.