Zdroje psychické zátěže v profesi účetní - Ježková, Hana (2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu stresových faktorů působících v profesi účetní. Teoretická část obsahuje obecné poznatky o stresu jakožto psychické zátěži, druzích stre-sových faktorů, dopadech stresu a externích vlivů na pracovní výkon. Jsou zde zmíněny i techniky a metody zvládání stresu. V empirické části se zabývám šetřením, jehož předmě-tem bylo zjistit, jaké druhy psychické zátěže působí v dané profesi. Na základě zjištěných informací v závěru práce uvádím doporučení, díky nimž by bylo možné stres působící na pracovištích zmírnit, či odstranit.