Zdroje psychické zátěže v profesi účetní - Ježková, Hana; Krejčová, Kristýna, 1981-; Berková, Kateřina, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu stresových faktorů působících v profesi účetní. Teoretická část obsahuje obecné poznatky o stresu jakožto psychické zátěži, druzích stre-sových faktorů, dopadech stresu a externích vlivů na pracovní výkon. Jsou zde zmíněny i techniky a metody zvládání stresu. V empirické části se zabývám šetřením, jehož předmě-tem bylo zjistit, jaké druhy psychické zátěže působí v dané profesi. Na základě zjištěných informací v závěru práce uvádím doporučení, díky nimž by bylo možné stres působící na pracovištích zmírnit, či odstranit.
Vedoucí práce: Kristýna Krejčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství praktického vyučování v ekonomickém vzdělávání [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses