Problematika nezaměstnanosti obyvatel Příbramského regionu - Hlaváč, Tomáš; Silovská, Hana; Tomešová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou nezaměstnanosti v regionu Příbramsko. V teoretické části se klade důraz na vysvětlení související problematiky nezaměstnanosti, tj. jejích druhů a obecných dopadů. Dále vysvětluje význam horního průmyslu pro region a seznamuje s regionem a jeho ekonomickou situací. Praktická část vychází z dotazníkového šetření, které má za úkol pokusit se identifikovat možné překážky pro otevření nových pracovních míst a odhalit možný potenciál pro rozvoj regionu. Na základě výsledků dotazníkového šetření je představeno několik možností, jak ovlivnit nezaměstnanost v regionu. Cílem práce je zhodnotit současnou situaci v regionu, přiblížit historické příčiny vysoké nezaměstnanosti a pokusit se navrhnout řešení do budoucnosti.
Vedoucí práce: Hana Silovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses